Truffels zoeken, pasta workshop en Barolo proeven. Wat een feest…!

Ook bij Lust moeten we ons blijven ontwikkelen. Nieuwe menu’s, nieuwe hapjes, nieuwe bereidingswijzen. Daarvoor gaan we met grote regelmaat uiteten bij goede restaurants en experimenteren we regelmatig in de keuken. Dit keer hadden we het iets groter aangepakt en hebben we het over de grens gezocht, en wel in het prachtige (en smaakvolle) Italië (Piëmonte).

 

 

Piemonte is bij uitstek een streek voor levensgenieters. Je vindt er tal van goede restaurants, delicatessenwinkels in iedere straat en de mooiste Italiaanse wijnen komen uit de streek. Zodoende dachten wij ‘daar moeten we zijn’ om nieuwe inspiratie op te doen. Een korte (werk)vakantie was snel gepland en alle dagen (3) waren spoedig volgeboekt met leerzame culinaire activiteiten.

We verbleven in Alba, het culinaire centrum van Piemonte. De uitgelezen periode voor een bezoek aan Alba is vanaf begin oktober tot eind december, want dan worden er witte truffels gevonden. Vielen wij even met onze neus in de boter.

Na aankomst op woensdag, snel ingecheckt in het hotel, om vervolgens gelijk door te rijden naar een prachtige Italiaanse golfbaan (er moest tenslotte ook even een klein beetje worden ontspannen). In de avond een goed restaurant uitgekozen voor een heerlijk truffeldiner om kennis te maken met de lokale keuken. Donderdag stond er een bezoek aan het wijnmuseum in Barolo gepland en in de avond zijn we op zoek gegaan naar truffels. Dit met een lokale truffelhandelaar en die samen met zijn hond goed de weg weet in de bossen van Alba. Binnen een uur hadden we een flinke zwarte en een wat kleinere witte truffel. Trots op onze vondst, hadden we onszelf getrakteerd op een etentje bij restaurant ‘Marc Lanteri Al Castello’, welke bekroond is met 1 Michelinster.

Vrijdag (alweer de laatste dag van het culinaire feestje) hadden we een kookworkshop geboekt bij plaatselijkse top-chef Luca. Alle soorten pasta en streekgerechten passeerden de revue. Na een kooksessie van zo’n 3 uur mochten we aan tafel en uiteraard hadden wij onze vondst van de vorige avond mee. Van de witte truffel werd een flinke berg op de borden geschaafd, uiteraard aan tafel, wat resulteerde in een flinke smulpartij. Onze buikjes rond gegeten gingen we (meer dan) voldaan naar het hotel terug om uit te buiken.

Al met al een zeer geslaagde, lekkere en leerzame trip. We durfden na thuiskomst alleen niet op de weegschaal te gaan staan.